Opleidingen

Wil je ook het mooiste beroep van de wereld? Wij leiden je op!

Opleiding kraamverzorgende: ontdek de voorwaarden van onze betaalde opleiding

Schrikken hulpvragen van kersverse ouders schrikken je niet af. Het lijkt je juist prachtig om gezinnen bij te staan in deze bijzondere kraamtijd. Je wilt kraamverzorgende worden, maar hoe doe je dat? Met een opleiding kraamverzorgende van Kraamzorg de Waarden leer je al werkend het vak – en de hele opleiding betalen wij.

Opleiding kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden

Wil jij je eerste stappen zetten in de kraamzorg? Dan heb je een betrouwbare werkgever nodig waar je niet alleen de boeken mee induikt, maar waar je vooral leert uit de praktijk. Ze zeggen niet voor niets dat je het beste kunt leren fietsen op een oude fiets. Bij Kraamzorg de Waarden leer je het vak tot kraamverzorgende van ervaren professionals die al jaren verantwoordelijk zijn voor een warm en gezond welkom van een baby’tje bij een gezin in huis.

Wil jij de rots in de branding zijn van tal van gezinnen bij jou in de buurt? Lees dan snel verder voor de details en voorwaarden van onze (betaalde!) opleiding tot kraamverzorgende.

Zo ziet onze interne opleiding kraamverzorgende eruit

- Duur: 1,5 jaar (zestien maanden)

- Minimale leeftijd: 21 jaar

- Vooropleiding: minimaal VMBO theoretische leerweg

- Kosten opleiding kraamverzorgende via Geboortezorg Academie: €2400 (maar wij vergoeden deze volledig!)

- Salaris: een leerling salaris aan de start van je opleiding (c.a. €1150 p. maand o.b.v. een dienstverband van 24 uur per week)

- Begeleiding van: gediplomeerd kraamverzorgende

- Theorie én praktijk: drie dagen school, twee dagen meewerken

Klinkt niet verkeerd toch, zo’n betaalde opleiding kraamverzorgende via Kraamzorg de Waarden. Heb je nog een aantal vragen over ons opleidingstraject die specifiek belangrijk zijn voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals vertellen je graag alles over ons werken-en leren-traject.

Een vraag? Stel ze hier

Of bekijk onze video!

Hoe lang duurt een opleiding voor kraamverzorgende?

De betaalde opleiding kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden duurt zo’n zestien maanden. In die maanden wissel je de theorie af met de praktijk. Sommige weken ben je te vinden in de studieboeken, andere weken help je de kraamverzorgende bij een gezin om de kraamtijd zo zorgeloos mogelijk te maken.

Waar kan ik de opleiding kraamzorg volgen?

Bij Kraamzorg de Waarden natuurlijk! Ontdek onze vacature leerling kraamverzorgende en solliciteer voor deze functie. Wij leiden je op en je hoeft hier verder niks zelf aan te betalen. Het enige wat jij ‘moet’ is vol energie en plezier aan de opleiding beginnen. Jouw leergierigheid is leidend.

Waarom zou ik de opleiding bij Kraamzorg de Waarden volgen?

Goede vraag, want er zijn meer organisaties die een interne opleiding aanbieden. Tijd om te strooien met voordelen. Want waarom moet je voor de opleiding kraamverzorgende van ons kiezen? Pen en papier in handbereik, want je wilt dit zeker noteren op je voor- en nadelenlijst.

- Kraamzorg de Waarden is een bekende naam in de kraamzorg (lees: je komt te werken bij een betrouwbare en financieel stabiele partij in de branche).

- De hele opleiding wordt vergoed 

- Na het behalen van je diploma kom je meteen vast in dienst – hallo baanzekerheid!

- Tijdens de opleiding kraamverzorgende krijg je persoonlijke begeleiding van onze professionele (en betrokken) collega’s

- Na het behalen van je diploma mag je werken op een 4- of 8-daags rooster die 3 maanden van tevoren worden bekend gemaakt.

- Er zijn veel doorgroeimogelijkheden.

- Je krijgt een onregelmatigheidstoeslag.

- En natuurlijk volgen we de CAO!

Hopelijk nemen deze punten je twijfels weg om de opleiding kraamverzorgende te gaan volgen bij Kraamzorg de Waarden. Helaas hebben we gemerkt dat andere organisaties gouden bergen beloven en deze niet altijd nakomen. Dit is iets wat wij erg jammer vinden. Daarom houden wij ons aan de afspraken en volgen we de CAO en doen we altijd ons best om je tijdens deze opleiding zo persoonlijk mogelijk te begeleiden. Daar leer je immers het meest van!

Lees meer over Kraamzorg de Waarden

Kun je solliciteren zonder rijbewijs?

Helaas is dat niet mogelijk. Het is voor de opleiding kraamverzorgende erg belangrijk dat je een rijbewijs B hebt en dat je een auto tot je beschikking hebt. Je moet immers van- en naar gezinnen afreizen. Oók wanneer er haast achter zit.

Moet je ook in het weekend werken?

Het komt tijdens de opleiding kraamverzorgende voor dat je ook in het weekend bij gezinnen helpt. Dat is gelukkig niet elk weekend, want je hebt officieel recht op 21 vrije weekenden in een heel jaar.

Ik wil mij aanmelden voor de opleiding kraamverzorgende, waar moet ik zijn?

Nu je deze pagina hebt gelezen weet je bijna zeker dat dit jouw ideale carrière is. Alhoewel je tijdens de opleiding er pas écht achter komt of je voor dit vak gemaakt bent. Wil je aan de slag als kraamverzorgende en lijkt zo’n betaalde opleiding van Kraamzorg de Waarden je wel wat? Solliciteer dan naar onze functie Leerling Kraamverzorgende.

Meld je aan voor de opleiding