Kraamzorg BBL opleiding: je leert het vak pas écht bij Kraamzorg de Waarden

Leren en werken tegelijk, dat trekt jou wel. Je vindt leren uit studieboeken maar niks en zuigt nieuwe kennis op als een spons wanneer je in de praktijk werkt. Geen uitdaging ga je uit de weg en je hebt een enorme passie voor de kraamzorg. Klinkt dit een beetje herkenbaar? Meld je dan aan voor onze Kraamzorg BBL opleiding.

Beroeps Begeleidend Leren

Wat is BBL en wat is een BBL opleiding? BBL staat voor Beroeps Begeleidend Leren. Je combineert werken en leren tegelijk. Dat betekent vaak dat je een paar dagen in de week naar school gaat en de andere dagen in de praktijk nieuwe kennis opdoet. Uiteraard onder begeleiding van professionals.

Een BBL opleiding werkt het beste bij vakken waarbij de praktijk erg belangrijk is. Dat is in de kraamzorg natuurlijk ook het geval. Je leert pas echt een gezin ondersteunen in de kraamtijd wanneer je het een keer meegemaakt hebt. Pas dan weet je hoe het is voor een nieuwe moeder, welke behoeften een kleintje kan hebben en waar een gezin echt bij geholpen is. Dat leer je allemaal tijdens onze kraamzorg BBL opleiding.

Waarom een BBL opleiding in de kraamzorg?

'Al doende leert men', dat is een gezegde die perfect past bij de kraamzorg. Het is dan ook niet gek dat wij een kraamzorg BBL opleiding aanbieden aan mensen die hun hart aan de kraamzorg hebben verloren en toe zijn aan een nieuwe uitdagende baan. Geen dag is immers hetzelfde en je komt in scenario’s terecht waar je moet putten uit je kennis en ervaring.

De dagelijkse werkzaamheden als kraamverzorgende leer je in je opleiding en in de praktijk. Je moet het ervaren en beleven. Ervaring opdoen tijdens je studie is enorm belangrijk voor je plezier én succes. Als mensen-mens ben je nu eenmaal niet gemaakt voor de studieboeken. Daarom is ons opleidingstraject een ideale combinatie tussen werken én leren.

BBL opleiding kraamzorg: dit kun je verwachten

Wil jij je aanmelden voor de kraamzorg BBL opleiding van Kraamzorg de Waarden, maar wil je graag meer weten over de invulling van de opleiding? Dat snappen we! Daarom een klein overzicht van wat je kunt verwachten van onze opleiding tot kraamverzorgende.

  • De kraamzorg BBL opleiding duurt ongeveer zestien maanden.
  • Je krijgt goede begeleiding van een gediplomeerde kraamverzorgende.
  • Je krijgt een teamcoach waar je tijdens je opleiding alle prangende vragen aan kunt stellen.
  • De opleiding wordt volledig vergoed en hoef je niet terug te betalen als je minimaal drie jaar in dienst blijft – da’s mooi meegenomen!
  • Je hebt recht op onregelmatigheidstoeslag.
  • Je gaat afwisselend naar school én leert in de praktijk bij een gezin bij jou in de regio.
  • Je wordt na het halen van je diploma direct aangenomen.
  • Je krijgt een startsalaris als leerling bij het begin van je opleiding (je leert, werkt én verdient tegelijk geld, hoe fijn is dat?).

Onze opleiding is perfect voor leergierige, zorgzame en ambitieuze personen die het vak van kraamverzorgende verder willen leren. Met voldoende doorgroeimogelijkheden hoef jij je bij Kraamzorg de Waarden niet te vervelen. Je kunt je blijven ontwikkelen onder een vast contract, een aantrekkelijk salaris en gezonde arbeidsvoorwaarden.

Meer weten over je CAO en arbeidsvoorwaarden? Lees dan onze CAO kraamzorg pagina.

Wat maakt Kraamzorg de Waarden uniek?

Wanneer je verschillende werkgevers naast elkaar legt, kijk je automatisch naar het salaris dat gekoppeld is aan de functie, maar dat vinden we bij Kraamzorg de Waarden niet het belangrijkst. Wat ons uniek maakt, is onze interesse in onze medewerkers. We beloven geen gouden bergen, maar willen echt het beste voor onze medewerkers. Dit betekent onder andere dat we de regels vanuit de CAO niet overschrijden.

Daarnaast werken we o.a. met 4- en 8-daagse roosters die wij ver van tevoren met je delen. Hierdoor kun je makkelijker plannen.

Hier krijg je betaald om te leren

Bij Kraamzorg de Waarden stimuleren wij nieuw talent. Ben je 19-plus en wil je aan de slag in de kraamzorg? Dan leer je binnen anderhalf jaar het vak. Je hebt hier minimaal een vmbo theoretische leerweg voor afgerond. Voor de rest heb je geen vooropleiding nodig. Alleen passie voor het vak is nodig. 

Wij vergoeden de gehele opleiding t.w.v. € 2.500,- Doordat je direct betaald krijgt tijdens je opleiding hoef jij je geen zorgen te maken over je vaste lasten. Je kunt blijven leren, ontdekken en groeien.

Interesse in de kraamzorg BBL opleiding ? Solliciteer op de open functie!

Zin gekregen in de kraamzorg BBL opleiding, maar heb je geen zin om te wachten totdat er een vacature is geopend waar jij je in herkent? Solliciteer voor de open vacature als Leerling Kraamverzorgende. Wij gaan graag met jou in gesprek. Tot snel!

Solliciteer hier