Arbeidsvoorwaarden & CAO Kraamzorg 2024

In de kraamzorg is het onwijs belangrijk dat er goede arbeidsvoorwaarden zijn. Het is hard werken, vaak met onregelmatige werktijden. Dat weten we bij Kraamzorg de Waarden maar al te goed. Onze medewerkers (en leerlingen) staan daarom op één. Ontdek de CAO kraamzorg 2024 en waar je recht op hebt als je werkt (of gaat werken) bij Kraamzorg de Waarden.

In de zorg is meer verzuim dan ooit. De druk is hoog en de werktijden zijn onregelmatig. Daar moet verandering in komen. Daarom luistert Kraamzorg de Waarden nauw naar de CAO kraamzorg 2024 en staat het welzijn van onze collega's voorop. Pas wanneer wij goed voor onszelf zorgen, kunnen we ook gezinnen helpen in de kraamtijd.

CAO kraamzorg 2024

Wij vinden het heel belangrijk dat wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden hebben. Er is in Nederland namelijk een tekort aan kraamverzorgenden. Daarom nemen wij nooit meer cliënten aan dan wij aankunnen. Zo zorgen wij goed voor onze medewerkers en kunnen we de beste hulp geven aan kersverse ouders die net een kindje hebben gekregen. Want daar worden we écht blij van.

  • Kraamzorg de Waarden volgt de CAO kraamzorg 2024
  • We werken met een 4- of 8-daags rooster
  • Je krijgt onregelmatigheidstoeslag
  • Eventuele opleidingen en scholingen worden volledig betaald
  • Onze medewerkers worden standaard opgenomen in Pensioenfonds Zorg & Welzijn
  • Onze salarissen zijn conform de CAO kraamzorg 2024
  • De reistijd wordt na 45 minuten automatisch omgezet in ‘werktijd’. Wanneer je in de file staat, gaat dit dus niet af van het aantal gewerkte uren. 

Ontdek onze vacatures

Herken jij je in deze statements?

  • Ik vind dat ik te weinig verdien voor het werk dat ik verricht;
  • Ik ben flexibel, maar wil wel op tijd weten wanneer ik in de avond of in de weekenden moet werken;
  • Ik wil meer samenwerken met collega’s.

Ja? Dan sluiten de arbeidsvoorwaarden van Kraamzorg de Waarden naadloos aan bij jouw behoeften. Je bent dol op deze afwisselende en liefdevolle functie en je snapt dat je als kraamverzorgende hard moet werken. Maar dan wel het liefst onder fijne voorwaarden – zodat je gezond en vol energie naar het werk gaat. Elke dag weer.

De werkgever wordt steeds belangrijker

Niet alleen de invulling van de werkzaamheden spelen een rol als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, tegenwoordig zijn de arbeidsvoorwaarden ook een doorslaggevende factor. In de kraamzorg moet je hard werken en daar wil je voor beloond worden. Logisch, vinden wij. Daarom bewegen we met deze trend mee. We willen je niet alleen een hele fijne werkdag bezorgen, maar ook een zorgeloze samenwerking met collega’s.

Het is belangrijk dat de dagelijkse werkzaamheden binnen je straatje passen, maar misschien nog belangrijker is dat je elke dag weer met een glimlach naar je werk gaat. Hoe leuk het werk ook is, het werkklimaat, je collega’s en al die administratieve regelingen maken het goed vol te houden. Zeker bij een pittige baan met flexibele tijden zorgen deze dingen ervoor dat jij deze uitdaging de baas blijft.

Salaris kraamzorg: dit ga je netto verdienen

Wat verdient een kraamverzorgende eigenlijk? Bruto bedragen zijn leuk, maar wat houd je er aan het einde van de maand netto aan over? Kraamzorg de Waarden geeft je hier graag het antwoord op.

Belangrijke kanttekening: je salaris hangt onder meer af van je leeftijd en of je nog in opleiding bent. We hebben voor het gemak een aantal gemiddelde salarissen berekend voor leerlingen en beginnende kraamverzorgenden. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Update mei 2024: de nieuwe cao t/m 1 juli 2024 is een feit. De cao Kraamzorg stijgt in 12 maanden tijd met 10%. Dit is nog niet meegenomen in onderstaande salarissen.

Salaris 2024 leerling kraamverzorgende 1e jaar

Ga je de opleiding tot kraamverzorgende doen, dan is het eerste jaar je salaris een leerling salaris. Dit leerling salaris wordt aangevuld tot het wettelijk minimumloon. Het bedrag van het minimumloon wisselt, maar je komt met een contract van 24 uur per week uit op ongeveer € 1.150,00 bruto per maand. Dat is ongeveer € 1.000,00 netto. Een exacte berekening kun je hier doen.

Salaris 2024 leerling kraamverzorgende 2e jaar

In het tweede jaar ontvang je salaris volgens schaal 20, aanloopperiodiek 0 van de CAO kraamzorg. Met een contract van 24 uur per week kom je dan uit op ongeveer € 1.315 bruto (€ 1.218 netto) per maand. Ook dit bedrag kan wat wisselen.

Salaris 2024 gediplomeerd kraamverzorgster

Ben je gediplomeerd kraamverzorgende, dan word je ingedeeld in schaal 35 van de CAO kraamzorg 2024. Hoeveel salaris je precies ontvangt, hangt af van het aantal jaren werkervaring dat je hebt. Ook de jaren die je in een andere sector dan de kraamzorg hebt gewerkt, tellen bij ons (gedeeltelijk) mee.

Het salaris in schaal 35 schommelt tussen de € 12,00 en € 18,00 bruto per uur. Ben je een beginnende kraamverzorgende en 21 jaar oud, dan verdien je bij Kraamzorg de Waarden minimaal € 2.130,98 wat neerkomt op € 1.868 netto (bij een dienstverband van 100%).

Salaris 2024 Verzorgende IG (VIG) als kraamverzorgster

Ben je verzorgende IG en doe je bij ons eerst de bedrijfsopleiding, dan ontvang je toch meteen bij je indiensttreding een salaris volgens schaal 35 van de CAO kraamzorg. We kijken wat je verdient als verzorgende IG en nemen dit salaris over met een maximum van de hoogste trede in schaal 35. Je gaat er als IG-er bij ons dus nooit in salaris op achteruit.

Vragen over de CAO kraamzorg 2024? Bel, mail of app ons gerust

Heb je nog een vraag of vragen over onze arbeidsvoorwaarden, het salaris of hoe het is om te werken bij ons? Mail ons op po@kraamzorg.org, bel ons via 088 130 17 17. We helpen je graag verder. Wil je ondertussen meer weten? Bekijk dan onze vacaturesopleidingsmogelijkheden of lees eens meer over wat andere collega's van de Waarden vinden.