Algemene vragen

Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen.

Veelgestelde vragen werken als kraamverzorgende

Waar kan ik de CAO Kraamzorg vinden?

Kraamzorg de Waarden werkt volgens de Kraamzorg CAO, deze kun je hier vinden. 

Ik heb het diploma Verzorgende IG. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Met jouw diploma kom je in aanmerking voor de korte, interne bedrijfsopleiding.

Ik ben gediplomeerd kraamverzorgende, maar ben er al enige tijd uit. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Om weer helemaal up-to-date te zijn kun je onze korte, interne bedrijfsopleiding volgen. Je stapt dan weer vol vertrouwen in de zorg.

Hoe kan ik solliciteren?

Leuk dat je interesse hebt in werken bij Kraamzorg de Waarden! Bekijk hier het overzicht van onze vacatures. Staat er niks bij, maar wil je wel graag bij Kraamzorg de Waarden werken? Solliciteer dan via de open sollicitatie

Krijg ik een reiskostenvergoeding?

Deze reiskostenvergoeding bedraagt vanaf 1-1-2023 € 0,21 netto per afgelegde kilometer. Vanaf 23 kilometer per dag ontvang je €0,26 netto per afgelegde kilometer. Ben je langer dan 45 minuten aan het rijden door bijvoorbeeld file, dan wordt je reistijd boven de 45 minuten automatisch werktijd.

Moet ik een rijbewijs hebben?

Om te garanderen dat wij op tijd bij gezinnen aanwezig kunnen zijn moet je in het bezit zijn van een rijbewijs en een auto.

Is het werk goed te combineren met een gezin met jonge kinderen?

Werken in de kraamzorg is onregelmatig en kan ook 's nachts plaats vinden. Om dit goed te kunnen combineren is flexibele kinderopvang belangrijk.

Kan ik ook op rooster werken?

Momenteel werken wij op een 4- en 8-daags rooster. Meer informatie vind je op Op 4- en 8-daags rooster werken.

Is het mogelijk om parttime te werken?

We geloven dat je pas goed kunt functioneren als je privé en werk kunt combineren. Daarom is je contractvorm bespreekbaar.

Wat ga je verdienen als kraamverzorgende?

Het startsalaris van een pas gediplomeerde kraamverzorgende is vanaf € 2089,30 bruto bij een fulltime dienstverband en loopt op tot € 2945,042 bruto per maand, exclusief onregelmatigheidstoeslag. Vanaf 1 februari 2023 is dit bij een fulltime dienstverband minimaal € 2130,98 en loopt op tot € 3003,94 per maand, exclusief onregelmatigheidstoeslag.