De kraamzorg is een uniek vakgebied waarin je de kans krijgt om gezinnen te ondersteunen tijdens één van de meest bijzondere periodes in hun leven: de geboorte van een kind.

Bij Kraamzorg de Waarden zijn we altijd op zoek naar mensen die passie hebben voor dit vakgebied. Wanneer je nog niet werkt als kraamverzorgende, maar dit wel graag wil, dan kun je je bij ons laten omscholen. Wij zorgen voor een goede opleiding en je kunt direct aan de slag als kraamverzorgende. Bij ons ben je, wanneer je de opleiding positief hebt afgerond, zeker van een baan.

Waarom kiezen voor een baan in de kraamzorg bij Kraamzorg de Waarden?

Als kraamverzorgende draag je direct bij aan het welzijn van moeders, baby's en hun gezin(nen). Je biedt ondersteuning, advies en zorg tijdens de eerste dagen na de geboorte, en helpt hen een goede start te maken als nieuw gezin. De dankbaarheid en voldoening die je hieruit haalt, zijn onbetaalbaar.

Naast dat het een fantastisch vakgebied is om in te werken is Kraamzorg de Waarden een vooruitstrevend bedrijf. We staan open voor ideeën en waarderen de feedback van onze medewerkers enorm om ons als werkgever beter te maken.

De mogelijkheid tot verschillende dienstverbanden

Wij snappen als geen ander dat het vak kraamzorg lastig te combineren is met een gezin. De flexibiliteit die van je gevraagd wordt moet haalbaar zijn. Hierin zijn wij realistisch, maar we willen als werkgever ook een mate aan flexibiliteit en zekerheid bieden.

Kraamzorg de Waarden biedt diverse dienstverbanden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om op 4- of 8-daags rooster te werken. Je rooster is 3 maanden van tevoren bekend en je werkt 4 of 8 dagen achter elkaar. Daarna ben je een aantal dagen vrij. Het aantal vrije dagen hangt af je van dienstverband.

Baangarantie in een groeiende kraamzorgsector

Er is momenteel veel vraag naar goed opgeleide kraamverzorgenden. Door te kiezen voor een omscholing als kraamverzorgende in de kraamzorg bij Kraamzorg de Waarden heb je bij positieve afronding van je opleiding, garantie op een baan.

Ben je momenteel in het bezit van een diploma niveau 2 of vmbo t? Dan leiden wij je in zestien maanden op tot kraamverzorgende en betalen we jouw opleiding en salaris direct vanaf de start!

Ook krijg je van ons de garantie van een vast contract zodra je het diploma gehaald hebt.

Hoe kun je je omscholen naar kraamverzorgende?

Als je geïnteresseerd bent in een baan in de kraamzorg, zijn er verschillende manieren om je om te laten scholen naar een kraamverzorgende.

Volg een opleiding tot kraamverzorgende

Via de verkorte, erkende branche-opleiding van zestien maanden heb je de mogelijkheid om kraamverzorgende te worden. Deze opleiding biedt theoretische kennis en praktijkervaring, zodat je goed voorbereid bent op het werken in de kraamzorg.

Onder begeleiding start je direct als kraamverzorgende. Na je diploma mag je zelfstandig aan de slag.

Verkort omscholingstraject als vig-er of IG-er

Volg je de opleiding Verzorgende IG. Dan is het mogelijk om een verkorte opleiding bij ons te volgen. Onze kraamverzorgenden leiden je in een korte tijd op, waardoor je direct aan de slag kunt als zelfstandig kraamverzorgende.

Wij nemen je huidige inkomen over en je kunt direct bij ons aan de slag.

Bijscholing en specialisatie voor kraamverzorgenden

Ook na het behalen van je diploma is het verplicht om jezelf voortdurend bij te scholen en te specialiseren in de kraamzorg. Bij Kraamzorg de Waarden regelen wij dit voor je.

Na het behalen van je diploma, registreer je je bij het KCKZ. Dit is een digitaal kwaliteitssysteem van alle kraamverzorgenden, waarvan wordt bijgehouden welke scholingen worden gevolgd.

Na vier jaar kom je in aanmerking voor herregistratie en begint de opleidingscarrousel opnieuw. De reden hiervoor? Kwaliteit en professionalisering van kraamverzorgenden waarborgen.

Werk je bij Kraamzorg de Waarden, dan nemen wij de kosten hiervoor voor onze rekening.

Een succesvolle omscholing naar de kraamzorg

Van wie leer je het beter dan mensen uit het vak? Wanneer je je laat omscholen bij Kraamzorg de Waarden staan alle collega’s klaar om je te helpen en te begeleiden tijdens het omscholingstraject. Je stapt direct de praktijk in, waardoor je ook direct na je opleiding klaar bent om te starten als kraamverzorgende.

Onze deuren staan open en onze drempels zijn laag. Heb je een goed idee of eigen initiatief? Daar is bij ons ruimte voor.

Neem contact op voor meer informatie over omscholen met baangarantie

Als je geïnteresseerd bent in het werken in de kraamzorg, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om meer informatie te krijgen over opleidingsmogelijkheden, baankansen en hoe je jezelf kunt omscholen met baangarantie in de kraamzorg. Wij ontvangen je met open armen.