De kraamzorg is een dankbare branche. Je bent de hele dag in de weer om de kraamtijd voor kersverse gezinnen zo mooi en soepel mogelijk te laten verlopen. Je bent een rots in de branding in een bijzondere periode die ouders blijven herinneren. We zetten alle voordelen van werken in de kraamzorg voor je op een rij.

7 voordelen van werken in de kraamzorg

#1 Werken als kraamverzorgende is onwijs afwisselend. Geen dag en gezin is hetzelfde en je dagelijkse taken zullen dan ook continu anders zijn. Een fijne baan voor jou wanneer jij regelmatig nieuwe prikkels nodig hebt. Ben je bang om in een sleur te raken met een reguliere kantoorbaan? Dat hoeft in dit vakgebied in ieder geval niet. 

#2 Je bent elke dag met mensen bezig. Achter een computerscherm staren voor 8 uur, dat is voor jou een nachtmerrie. Je bent het liefst met mensen bezig. Er is tijdens je werk als kraamverzorgende ruimte voor diepe gesprekken en sociale interacties. Je wordt immers voor een week onderdeel van een gezin. Dat is heel bijzonder! 

#3 Je ondersteunt bij bevallingen. Hoe speciaal is het dat jij als kraamverzorgster betrokken bent bij wellicht wel het mooiste moment uit iemands leven? Je mag een kleintje helpen op de wereld te zetten. Deze liefdevolle gebeurtenis mag jij gewoon onder je dagelijkse taken scharen, wie kan dat nu zeggen? 

#4 Je wordt elke dag omringd met liefde. In een gezin barst het vaak van de liefde zodra de kraamtijd is begonnen. Natuurlijk krijg je ook wel eens te maken met een verdrietige situatie, maar bij de meeste gezinnen bloeit de liefde als geen ander. 

#5 Je bent de helpende hand voor kersverse ouders. Wellicht heb je zelf bij je eigen kraamtijd gemerkt hoe behulpzaam en fijn de kraamverzorgende is. Zij helpen je bij van alles in die bijzondere periode. Van het bewaken van de gezondheid van de baby, ouders leren hun eerste badje te geven tot lichte huishoudelijke taken. Als kraamverzorgende ben je het klankbord voor kersverse ouders en kun je ze ondersteunen in deze intensieve eerste week met het kleintje in huis. Hoe mooi is dat?! 

#6 Er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Werken als kraamverzorgende is op zichzelf al een afwisselend beroep, maar wist je dat je ook genoeg mogelijkheden hebt om door te groeien? Zo kun je werken als afstandsbegeleider en begeleid je nieuwe leerlingen in het beroep of werken als BabythuisZorg medewerker.

#7 Je hebt collega’s en werkt tegelijk zelfstandig. Werken als kraamverzorgende doe je vaak in je eentje bij een gezin. Maar bij Kraamzorg de Waarden heb je ook altijd collega’s en een teamleider waar jij je ei bij kwijt kunt. Misschien wil je even sparren over een specifieke situatie of vind je het gewoon fijn om je hart te luchten over het gezin waar je nu bij ondersteunt. Hier combineren we het fijne van beide werelden. 

Werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden

Nieuwsgierig hoe werken als kraamverzorgende eruit ziet bij werkenindekraamzorg.nl? Ontdek dan alles over de werkzaamheden, opleidingen en salarissen op de pagina: alles over de kraamzorg. Klaar om aan de slag te gaan via Kraamzorg de Waarden? Dan vind je hier alle vacatures die op dit moment open staan. Tijd om van die voordelen te gaan proeven!