Vitaliteit in de kraamzorg verdient de aandacht. Lees hier waarom.
Als kraamverzorgende zorg jij de hele dag voor anderen. De jonge ouders, het nieuwe kindje, overige kinderen in het kraamgezin, het huishouden. Het vraagt allemaal de zorg en aandacht van jou.

Er wordt dus nogal wat van je gevraagd. Daarom is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Alleen wanneer je fit en vitaal bent, kan je het vak van kraamverzorgende, ook op lange termijn, volhouden. Vitaliteit in de kraamzorg verdient de aandacht.

Vitaliteit in de kraamzorg verdient aandacht▲ Vitaliteit in de kraamzorg verdient aandacht

Je fit en vitaal voelen wordt door verschillende factoren beïnvloed:

Lichamelijk:

Voelt jouw lichaam sterk en gezond? Word jij ’s morgens wakker en heb je het gevoel dat je zin hebt om je mouwen op te stropen en aan de slag te gaan?

En wat als dat niet zo is? Wat kan de oorzaak zijn? Wat doe jij om je lichaam fit en gezond te houden? Wat doe jij om je lichaam in balans te houden? Wat eet je? Wat drink je? Wat doe je om je lichaam rust en ontspanning te geven?

Mentaal:

Voel jij je mentaal lekker in je vel? Ben jij blij met wie je bent? Heb je voldoende zelfvertrouwen? Heb je een positief zelfbeeld?

En wat als dat niet zo is? Wat doe je om je beter te voelen? Wat doe je met belemmerende overtuigingen over jezelf? Hoe zorg je dat je zelfbeeld positiever wordt?

Relaties:

Hoe voel jij je in je privé situatie? Voel je je gelukkig in je relatie? Gaat het goed met je kinderen? Heb jij vrienden waarbij jij je verhaal kwijt kunt?

En wat als het niet zo goed gaat op dit gebied? Hoe ga je daarmee om? Wat doe je om de dingen waar je tegen aan loopt op te lossen?

Werk:

Word jij blij van je werk? Zit je op je plek? Kan jij jouw talenten kwijt in je werk?

En wat als dit niet zo is? Wat doe jij er aan om je werk leuker te maken? Wat doe jij er aan om werk te vinden dat bij je past?

Al deze factoren hebben invloed op jouw vitaliteit. Er komt dus best wat voor kijken om je fit en vitaal te voelen of weer fit en vitaal te worden als je het even kwijt bent.

 Vitaliteit in de kraamzorg▲ Een gezonde lifestyle zorgt voor vitaliteit

Vitaliteit in de kraamzorg verdient de aandacht

Kraamzorg de Waarden geeft vitalteit in de kraamzorg deze aandacht. Zij investeert veel tijd en energie in de ondersteuning van haar kraamverzorgenden om fit en vitaal te blijven. Zij doet dit door regelmatig workshops te organiseren over gezonde life style en samen met haar medewerkers te zoeken naar oplossen wanneer de vitaliteit niet optimaal is. Op deze manier draagt Kraamzorg de Waarden als werkgever bij aan het een leven lang fit en vitaal werken in de kraamzorg.