Een inloopochtend voor studenten en werkzoekenden/zij-instromers om kennis te maken met regionale werkgevers in de zorg. De perfect gelegenheid om belangstellenden enthousiast te maken voor het vak van kraamzorg.

Blogfoto ontdek de zorg 1

Door de mooie verhalen van Jacqueline Fennema, Leerling Kraamverzorgende die zelf haar opleidingstraject binnenkort hoopt af te ronden, hopen wij dat wij de belangstellenden hebben kunnen overhalen om de stap naar Kraamzorg te maken. Veel van de aanwezigen waren al werkzaam in de zorg en toonden interesse in omscholing naar de Kraamzorg. Het was een mix van mensen die nu in de ouderzorg werken, maar ook Verpleegkundigen in opleiding die interesse hadden om deel te nemen aan de partuspool.

Blogfoto ontdek de zorg

Helaas spraken we ook mensen die hun baan waren kwijtgeraakt door de Coronacrisis. Maar die deze kans wilde grijpen om hun ‘hart in de zorg’ te volgen. Wij kijken met een positieve blik terug op deze banenmarkt en hopen snel veel nieuwe Leerling Kraamverzorgenden te mogen verwelkomen in de regio!