Waarom steeds meer mensen zich laten omscholen tot kraamverzorgende

Wanneer je geïnteresseerd bent in de kraamzorg kun je niet direct na de middelbare school doorleren voor kraamverzorgende. Je moet een andere route doorlopen om uiteindelijk kraamverzorgende te worden. 

Dit is dan ook een grote reden waarom men zich wil laten omscholen naar kraamzorg. Ze hebben (of moesten) een andere opleiding eerst afronden voordat ze zich konden omscholen tot kraamverzorgende. Het kan zijn dat ze bijvoorbeeld verzorgende IG’er zijn geworden of zijn gestart aan de opleiding Helpende Niveau 2. 

Omscholen kraamzorg: aan deze eisen moet je voldoen

Die andere route gaat gepaard met andere eisen. We zetten ze hier overzichtelijk op een rij zodat jij weet of je in aanmerking komt tot omscholen tot kraamverzorgende. 

  • Je bent 19 jaar of ouder
  • Je hebt minimaal een diploma van het vmbo theoretische leerweg
  • Je hebt een rijbewijs
  • Je hebt een auto 

Wanneer jij aan deze eisen voldoet kun je je laten omscholen naar kraamverzorgende. 

Ik wil mij aanmelden voor de opleiding

vrouw werken kraamzorg baby

Omscholen kraamverzorgster? Volg de opleiding bij Kraamzorg de Waarden

Voordat je mag beginnen aan misschien wel de leukste baan die er is, moet je uiteraard eerst de juiste opleiding volgen. Deze kun je gelukkig gewoon bij Kraamzorg de Waarden volgen. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak van een groot team kraamverzorgsters bij jou in de regio. Je loopt direct mee in de gezinnen en leert tegelijk ook de theorie. Door werken en leren met elkaar te combineren kun je in de meeste gevallen al na 1,5 jaar bij ons in dienst treden. 

Extra fijn is dat deze interne kraamzorg opleiding bbl volledig vergoed wordt door Kraamzorg de Waarden. Dat betekent dat jij je vaste lasten kunt blijven betalen terwijl jij je laat omscholen tot kraamverzorgende. Je hoeft niet de traditionele studieboeken meer in te duiken en leert alleen hetgeen dat jij écht leuk vindt: het ondersteunen van families in de kraamtijd! 

Alles over werken in de kraamzorg bij Kraamzorg de Waarden vind je op deze website 

Nieuwsgierig hoe de werkdag van een kraamverzorgende eruit ziet of hoe de omscholing tot kraamverzorgende is bevallen bij dames die je voorgingen? We vertellen je er alles over op werkenindekraamzorg.nl. Bekijk vooral deze pagina’s eens: 

Genoeg leesvoer om je te verdiepen in het werkveld, lijkt ons. Tijd om de knop om te zetten en je te laten omscholen tot kraamverzorgende? Solliciteer dan direct voor een functie bij jou in de regio via onze vacature pagina. 

Solliciteer hier!