Dawn haar eerste dag als kraamverzorgende

Daar is hij dan, mijn eerste dag als kraamverzorgende.
Mijn man heeft de kinderen klaar voor de opvang dus daar heb ik even geen omkijk naar; heel fijn. Alles wat ik moet doen is zorgen dat ik vanaf 8 uur klaar sta om naar een gezin te gaan. Lekker douchen en.. uhm wat trek ik aan? Nou ja, ze hebben me nog niet gebeld, dus gewone kleding dan maar. Mijn haar zit goed, check. Mijn nagels kort, check. Mijn trouw ringen? Ja die laat ik aan, toch?

  9 uur, de planning heeft mij nog niet gebeld… Wat ga ik doen? Keuken opruimen.

10 uur, aahh de spanning kan ik niet aan, bel me aub.

11 uur, zal ik alvast gaan lunchen? Als ik dan gebeld word kan ik meteen weg.

TRING, TRING, o help mijn telefoon gaat!

Oké rustig blijven.

“Met Dawn”
“Hoi Dawn, met Wil van de planning van Kraamzorg de Waarden. Ik heb een gezin waar je mee mee mag lopen aankomende week.”

(Adem in, adem uit)

Comilatie Dawn eerste dag als kraamverzorgende

 

Ik schijf de informatie die Wil mij geeft op en bel mijn collega waar ik mee mee mag lopen. Wij spreken af dat zij als eerste naar binnen gaat en dat ik daarna aanbel. Oké aankleden, vergeet niet te ademen, oh wat spannend. Heb ik alles?  

Even een bericht aan mijn man 

“IK HEB EEN GEZIN! Ik weet niet hoe laat ik thuis ben, wil jij de kids ophalen en eten regelen aub? LOVE YOU.”

Daar sta ik, in mijn witte pakje en mooie nieuwe witte schoenen voor een voordeur van een vreemde. Ik heb wel in de thuiszorg gewerkt maar dit is totaal anders!

(Blijf ademen) 

Mijn eerste dag als kraamverzorgende gaat beginnen!

Deur gaat open, (glimlachen!) “Hoi ik ben Dawn, van Kraamzorg De Waarden.” “Hi, Ik ben Luuk. Je collega is er al. Kom binnen.”

Ik stel me voor aan de kraamvrouw en mijn collega. Ik kijk naar de baby en feliciteer het nieuwe gezin. Het gaat echt beginnen!

                    " Adem in, adem uit"

Toen ik thuis kwam, zaten mijn man en kids aan tafel met heerlijk avond eten. Ik krijg 3 dikke zoentjes. “Hoe was het schat?”, vraagt mijn man.  “Ja geweldig! Maar ik moet wel heel veel leren! Mijn collega zit boordevol kennis en is echt een bijzonder mens. Het is bijzonder hoe zij duidelijk, uitgebreid antwoord geeft op vragen en hoe zij dingen uitlegt. Hoe zij omgaat met de borstvoeding, hoe zij weet wat het gezin nodig heeft. Ik weet het niet hoor, hoe moet ik het allemaal gaan doen?”

Ik ga morgen wel andere schoenen aantrekken! en ik moet van mijn collega mijn trouwringen af doen!

Spijt?

“Alles bij elkaar wel een goede keus en geen spijt?” vraagt mijn man. “Ja..., spijt dat ik deze overstap niet eerder heb gemaakt!”