We hadden les in Gouda en moesten er om 9 uur zijn. Daar zat ik, na 8 jaar weer in een les lokaal. Rondkijkend zag ik collega studenten van alle leeftijden tegenover me zitten.

Een nieuw avontuur

Met de voorstel ronde werd het duidelijk dat wij allemaal veel zin in het nieuwe avontuur hadden. Onze achtergronden waren verschillend. Dames die terug keerden in de kraamzorg na er jaren uit te zijn geweest. Vrouwen van 40+ die altijd al in de kraamzorg wilde werken maar het was er nooit van gekomen. En een paar zoals ik zelf: een verzorgende IG en klaar voor een nieuwe uitdaging. Het was heel bijzonder om te merken dat we meteen een klik hadden met elkaar.

Lesgroep

Tijdens de pauze, gingen vragen rond als, ‘heb jij al je eerst bevalling gehad?’ en ‘waar kijk je het meest naar uit in je werk als kraamverzorgende?’ Iedereen was enthousiast en het was een gezellige groep. Dit komt wel goed…

Veel geleerd

Wij hadden in 3 maanden tijd 10 lessen, met meerder e-learnings tussen door en een toets moment op het einde. Gelukkig waren de meeste lessen redelijk dicht bij huis. Als het een keer wat later werd, was er een snack bar om de hoek. Daar hebben we regelmatig een patatje gehaald met elkaar.
Wij hebben in die tijd veel geleerd. We leerden veel van de lessen, maar ook van elkaar. We waren een openhartige groep. We gaven echt om elkaar en steunden elkaar enorm. Leeftijd maakte niks uit. Wij hebben een app groep die we  nog steeds gebruiken om in een veilige omgeving onze vragen te kunnen stellen.

Topper van de dag

Toen de eerste keer iemand ‘Topper van de dag’ was geworden, werd dat groot gevierd in de groep. Wij kunnen niet wachten totdat wij weer na 2 jaar een reünie kunnen organiseren.